Tootsie: een komedie over een man die als vrouw pas begrijpt hoe het wel moet

Amsterdam, 1982, het glazen plafond staat nog amper ter discussie en vrouwen worden vooral gecast als sloerie of bitch. De briljante acteur Casper Noorman is daar helemaal niet mee bezig. Hij probeert vooral zijn carrière weer uit het slop te krijgen. Daarvoor neemt hij een radicaal besluit en krijgt de rol van zijn leven: als vrouw.

Met hulp van huisgenoot Sam en impresario Hugo probeert hij wanhopig de balanceeract vol te houden tussen zijn beide persoonlijkheden. Met zijn vriendin Cindy aan de ene kant en zijn collega Julia aan de andere kant. Als vrouw leert hij hoe makkelijk vrouwen genegeerd, gekleineerd, belaagd en ondergewaardeerd worden.

Hilarisch verhaal in de jaren 80

De voorstelling is een verhaal over een man die pas doorkrijgt wat vrouwen te verduren krijgen, wanneer hij zelf als vrouw door het leven gaat. En brengt je even helemaal terug naar de jaren 80, met alles erop en eraan. Waarbij je je de vraag kunt stellen: hoeveel is er in 2024 eigenlijk veranderd voor vrouwen?

Credits

Een productie van Theatergroep Het Peloton, op basis van de gelijknamige film van Sydney Pollack. Regie: Annemiek Dijkstra | Tekst: Don McGuire, Larry Gelbart en Murray Schisgal | Vertaling en bewerking: René Hoogschagen en Annemiek Dijkstra | Flyer: Gerard Ritsema van Eck | Video: Albert Hidding | Licht: Ronald Moerman | Beeld: Albert Hidding | Techniek: Minne Schalekamp en Marcel de Bruin

Met: Shailaja Akkerman, Hennie Bulstra, Annemieke Hageman, René Hoogschagen, Heike Koorenhof, Piet Mulder, Gerard Ritsema van Eck, Margreet Smilde en Tomm Velthuis als Casper Noorman.

Speellijst

2 februari 2024 20:00 uur -Prinsentheater, Groningen UITVERKOCHT
3 februari 2024 20:00 uur -Prinsentheater, Groningen UITVERKOCHT
4 februari 2024 14:30 uur matinee – Prinsentheater, Groningen UITVERKOCHT
4 februari 2024 20:00 uur – Prinsentheater, Groningen UITVERKOCHT
9 februari 2024 20:00 uur – Op Maarhuizen, Winsum UITVERKOCHT
11 februari 2024 14:30 uur matinee – BaronTheater, Opende

Ga naar de kaartverkoop