Het Peloton speelt 7 Seconds op Noorderzon

Dit is het echte ontwaken – dit is het begin

“Ik weet nu hoe het is om dood te zijn. Dag en nacht, precies hetzelfde. Geen verschil tussen dromen of iets vergelijkbaars. Helemaal geen gevoel. Het brein is volledig non-actief. Geen dromen, geen enkele gedachte over wat dan ook.”

Te zien: in container nummer VI in ‘Containerhub 3’ naast de vijver (waar voorheen Cut the Crêpe zat) Data: 22 t/m 27 augustus. In de avond-uren, maar de speeltijden variëren, zie krijtbord ter plekke. Wees er wel op tijd bij, want de plaatsen zijn zeer beperkt!

De Britse dirigent Clive Wearing heeft één van de ernstigste gevallen van geheugenverlies ooit. Sinds een zware griep in 1985 heeft hij geen herinneringen meer en een kortetermijngeheugen van slechts enkele seconden, zo lang als een gesprek over 1 onderwerp. Daarna wordt zijn geheugen weer gewist en lijkt het of hij voor het eerst wakker wordt.

Hij weet wel dat hij een vrouw heeft, Deborah, en twee kinderen. Maar hoe oud die zijn, hoe ze eruit zien, of dat hij ze ooit heeft ontmoet, hij heeft geen idee. In een poging zijn ontwaken vast te leggen, houdt Clive dagboeken bij, al twintig jaar. In de stapels en stapels oude notitieboeken staat op elke regel de datum, de tijd en de zin VOOR HET EERST WAKKER’.

Geïnspireerd op twee documentaires die over Clive gemaakt zijn.

Regie: Anniek Akkerman en Jolien Akkerman

Spel: Ron Akkerman, Sigrid van Hoof, Aletta van Caspel